Powered By Blogger

Zoeken in deze blog

Volgers

Jan Warntjes

Pianist en Accordeonist.

vrijdag 22 september 2006

Amateurfestival in Ter Apel 1961 en andere optredens

Door op het artikel en de foto dubbel te klikken wordt het groter. Kunt U het nog niet lezen, dan verschijnt er rechts onder een vierkantje met pijltjes, dubbel klik er op, en het wordt nog groter. Nu kunt U alles lezen.! In 1957 organiseerde de Regionale Omroep Noord en Oost een muziekfestival ten bate van het Rode Kruis. Ik kan me herinneren dat er enige voorronden plaats vonden om te komen tot een selectie van de vier of vijf besten in de verschillende categorien. Volgens mij vonden de voorselecties plaats in het Boschhuis te Ter Apel. Ik kwam door de voorronden en nam deel aan de eindstrijd in de Muzeval te Emmen. Nog nooit had ik op zo'n mooie glimmende grote concertvleugel gespeeld. Opzichzelf was dat al een feest voor me. In de categorie jazz kreeg ik de eerste prijs met mijn eigen compositie Rudders Call. Typisch was dat later bleek dat het nummer in de stijl van de bluespianist Jimmy Yancey was, terwijl ik daar nog nooit van had gehoord. Laat staan dat ik er toen muziek van kende. Aan de eerste prijs was ook een radio optreden verbonden. In een rechtstreekse uitzending werd ik dan geintervieuwd en mocht tevens mijn compositie ten gehore brengen. Door nonchalance van de RONO is dit er niet van gekomen. Zie brief . De prijs winnaars moesten terugkomen voor een foto in een of ander dagblad. Het zal het Nieuwblad van het Noorden geweest zijn. Om een of andere reden vond ik dit niet zo belangrijk en kwam niet opdagen. Kan ook zijn dat ik gepikeerd was omdat de Rono mij niet had uitgenodigd. In elk geval liet ik verstek gaan. Vandaar het commentaar onder de foto. Terugkijkend was het een groot succes in de Muzeval. Het Rode Kruis is er wel bij gevaren en dat was de opzet. Na de prijsuitreiking in de Muzeval ging ik met mijn vrienden op de fiets terug naar Ter Apel. De nieuwe verbindingsweg tussen Weerdinge en Nieuw -Weerdinge was juist klaar gekomen, en was verboden voor fieters. Toch meenden we dat we na zo'n succesvolle avond boven de wet stonden, en gingen per fiets over de "autoweg"

dinsdag 19 september 2006

Jan Warntjes Boschhuis Ter Apel ULO feest 1957





























Regelmatig waren er feesten in het Boschhuis. Deze foto is genomen tijdens een ULO feest. Omstreeks 1957. Uiteraard had ik veel belangstelling voor de musici, en mijn zwager Albert herkende op de foto Jan van Brummelen. (tweede van rechts) . Jan speelde meestal trompet. Waarschijnlijk speelde Henk Platje piano. Let op hoe weinig geluidsversterking er in die tijd nodig was. Een microfoon !!!!!!!

maandag 18 september 2006

Jan Warntjes Piano spelen huis Oude Weg 10 Ter Apel

Vermoedelijk 1956 Druk aan het oefenen!!! De piano stond in de achterkamer in het huis aan de Oude weg 10 te Ter Apel. Ik speelde toen al veel uit mijn hoofd. Foto links boven: De Oude Weg gezien vanaf de Hoofdstraat. Aan de rechterkant van de weg achter de woonwagen van de Fam: Bos het huis aan de Oude Weg 10. Foto rechts boven: Het huis aan de Oude weg 10. Het huis is begin jaren 70 gesloopt om ruimte te maken voor nieuwbouw. Jammer het was een karakteristiek huis met een oorlogsverleden.

Blogarchief