Powered By Blogger

Zoeken in deze blog

Volgers

Jan Warntjes

Pianist en Accordeonist.

vrijdag 17 februari 2006

Jan Warntjes Muziekschool Strating Emmen



In Coevorden ging ik naar de Kweekschool toen ik ongeveer 18 jaar was. Het was gemakkelijker om in Emmen muziekles te nemen, omdat dit in de route lag. Met de bus van Ter Apel naar Emmen, en dan verder met de trein naar Coevorden. Woensdagmiddag was ik vrij, en kon ik dus op de terugweg van Coevorden in Emmen naar muziekles gaan. De lessen werden gegeven in "Muziekschool Strating". Eerst pianoles van dhr. Strating, en daarna accordeonles van een lerares. (zie foto) Eens per jaar was er een uitvoering om de familie te tonen wat je allemaal in het afgelopen jaar had geleerd. Ik was in die tijd een fan van Harry Mooten, en ik had zijn twee 78 toeren platen op het label Telefunken. Zuinig bewaard, en ze zijn er nog en goed speelbaar. 1: Swing on the accordeon 2: De Straaljager polka Graag had ik Swing on the accordeon ten gehore gebracht, maar helaas was bladmuziek hiervan niet verkrijbaar, en het werd "De Straaljager Polka" (Zie foto) Mijn lerares ziet U naast me, helaas ben ik haar naam vergeten. In Augustus 2009 schoot me de naam plots te binnen het was Siny Smit. Ze was een goede lerares, en een geweldige accordeoniste.




In die tijd ging ik naar de Kweekschool in coevorden, en ik had dan woensdagmiddag accordeonles bij Muziekschool Strating. Er was tijd over, en dan ging ik naar Radiozaak Schulz in Emmen. Otto Schulz was een vriend van me, en ik dronk dan thee bij zijn moeder en Otto. De ingang van hun woonhuis boven de winkel was een betonnen trap tussen de chinees en de radiozaak. Zijn moeder was altijd heel aardig, en ik heb daar goede herinneringen aan. Otto heb ik nooit weer gezien. Uit het oog verloren zo noemen we dat.



Het is inmiddels juli 2012, en bij het lezen van oude muziektijdschriften (accordeon revue 1958) vond ik iets over Siny Smit. ik heb even een copie gemaakt, dat staat hieronder te lezen.

Blogarchief