Powered By Blogger

Zoeken in deze blog

Volgers

Jan Warntjes

Pianist en Accordeonist.

maandag 2 oktober 2006

Jan piano Willemstad Curacao 1970

In 1966 voer ik als Scheepswerktuigkundige bij de KNSM. Tijdens een van deze reizen werd ik ziek aan boord. De eerste stuurman wist niet wat me precies mankeerde. Ik had steeds koorts en kon niet werken. Hij nam toen contact op met een dokter uit Amerika via Radio Holland. Ze besloten om me aan land te zetten in Willemstad. Ook het ziekenhuis in Willemstad wist niet direct een juiste diagnose te stellen, en zo werd ik lopend patient. Ik verbracht mijn tijd ook veelal in het Zeemanshuis te Willemstad. Daar stond een oude gammele vleugel, maar ik kon me er best op vermaken. Later beleek dat mijn amandelen onstoken waren, en ik werd geopereerd in het ziekenhuis van Willemstad. Na lang wachten kon ik met het m/s de Solon weer naar Amsterdam varen.

zondag 1 oktober 2006

Muziekschool Strating Emmen en Jan piano en accordeon Oude Weg 10 1958-1960-1962


Op de foto links zie je me met Siny Smit mijn lerares. Ze kon goed les geven, en waarschijnlijk had ze de gave om me te motiveren, anders had ikdat stuk nooit kunnen spelen. Het was een moeilijk muziekstuk. En je moest een goede vingertechniek hebben om het stuk te kunnen spelen. Maar ik had .............succes.!! De foto rechts is het accordeon waar ik op speelde. In het midden en links een programma van 1958 van de muziekschool. Je kan lezen wie er speelden en wat er gespeeld werd op de zogenaamde voorspeelavonden . Ongeveer 1.5 jaar heb ik op de muziekschool van Strating les gehad in accordeon en piano. Jaarlijks was er een uitvoering. En natuurlijk wilde je goed tevoorschin komen, omdat meestal iemand van de familie aanwezig was. En in dit geval was dat mijn moeder, die maar wat trots was dat ik de Straaljagerpolka van Harry Mooten ten gehore bracht. Er was door mij dan ook veel op gestudeerd. Ik herinner me nog nog de vingerzetting met al die snelle loopjes. Ik had de plaat van Harry Mooten op 78 toeren gekocht, en heb die nog steeds in mijn bezit. Toen we van Valthermussel naar Ter Apel verhuisden moest ik helaas vele 78 toeren platen overdoen aan liefhebbers, maar deze platen heb ik gehouden. Een van mijn favoriete platen op 78 toeren was "Swing on the accordeon"van harry Mooten. Geweldig swingwerk voor die tijd. A B C Foto A :1959 Ik kreeg toen geen accordeonles meer, maar speelde nog steeds, en ik had er plezier in. Foto C: 1960 is het begin van de studie aan de Zeevaartschool in Groningen En ik was natuurlijk trots op mijn nieuwe outfit, en dat was de reden om voor de muziekinstrumenten te poseren. Foto B: 1962 Zo te zien was ik al in dienst van de KNSM, want de nieuwe zonnebril (Polaroid) die ik in Curacao had gekocht stond al op mijn neus, en ............................ja hoor een baardje werd ook al gekweekt.

Veel later (2005) kreeg mijn vriend Harte Meijer van iemand een stapel oude accordeon bladen. Die heb ik eens ingekeken en ik vond tot mijn grote vreugde een artikel over mijn accordeonlerares waar ik ook mee op de foto hierboven op deze pagina sta. Ik zet het artikel hierbij.

Blogarchief