Zoeken in deze blog

Volgers

Jan Warntjes

Pianist en Accordeonist.

woensdag 27 september 2006

Sintmaartensvlotbrug 1960In augustus 2009 heb ik Sintmaartensvlotbrug weer bezocht na bijna 50 jaar. Het huisje waar we hebben gelogeerd stond er nog steeds aan het Noordhollandskanaal. Dezelfde dakpannen lagen nog op het dak. En wat me erg verwonderde was dat de melkfabriek er ook nog stond. Wel natuurlijk buiten bedrijf, maar het stond er nog met de hoge stenen schoorsteen. Jammer dat ik toen destijds nog geen belangstelling had voor ketelhuizen anders had ik er nu vast wel een foto van. Ik ben altijd benieuwd wat er voor machinerie in stond. Misschien heeft er wel een stoommachine ingestaan. Wie weet.

De meneer met de klompen is dhr. Op het Ende. Hij was de chef van de melkfabriek. De foto met het huis daar logeerden we.

In die tijd gingen we met vakantie naar Sint Maartensvlotbrug aan het Noord Hollandskanaal. We huurden dan een helft van een dubbel woonhuisvan de familie Op het Ende. De heer Op het Ende was de chef van de melk en kaasfabriek die direct achter het huis stond. Het was wel een eindje van de zee maar we fietsen of liepen dan naar het strand en de duinen. Op een middag kwamen we bij de duinen en hoorden we in de verte al accordeonmuziek. Het bleek een Duitse meneer te zijn die accordeon speelde. We hebben met elkaar gesproken, en het resultaat was dat ik ook op zijn accordeon moest spelen. Het nummer dat ik speelde kan ik me goed herinneren: La Paloma. Hij vond het geweldig. In mijn herinnering was het een accordeon van het merk Hohner. foto: Boven op een duin bij Sintmaartensvlotbrug 1960

Blogarchief