Powered By Blogger

Zoeken in deze blog

Volgers

Jan Warntjes

Pianist en Accordeonist.

zaterdag 11 juli 2009

Vervolg teruggevonden

De Lp heb ik weer gevonden, en volgens de gegevens van de plaat is het opgenomen op 19 mei 1974 in de Coendersborg te Groningen. Ik kan me de opnamen nog goed herinneren. In het voorkantoortje van de Coendersborg stond de mobiele opname apparatuur, en de kabels liepen naar de zaal van de Coendersborg. Ik speelde op een Yamaha vleugel. Er waren vele muziekanten, en Willy was ook aanwezig en vondt het allemaal prachtig. We hebben s'middags buiten gegeten, en dus zal het mooi weer geweest zijn. Zoals gezegd heb ik de plaat weergevonden.

De titel spreekt voor zichzelf. Het ontwerp van de hoes is van Henk Muda, en hij heeft ook alles getekend en geschreven. Enige foto's zijn achter op de hoes afgedrukt.

Links onder : de trompettist Ad Olivier. Ik speelde ook met hem in de La Vida jazz band, en op de plaat staan 2 nummers waar ik ook speelde in de La Vida Lazz band.

Midden boven : Je ziet me met de koptelefoon op een nummer spelen.

Zijde 2 van de plaat met de titels.

Zijde 1 met plaattitels. In deze tijd speelden we ontzettend vaak met de band. En er is ook nog een foto waar we speelden in dezelfde bezetting zoals op de plaat is vermeld, dus zal dit in dezelfde tijd zijn geweest. Het was tijdens een jazzfestival in Delfzijl. (Zie foto in zwart-wit hieronder)

Optreden in de openlucht tijdens een jazzfestival in Delfzijl.

Ook heb ik de recensie van de LP geschreven door herman Opineer terug gevonden. Herman beschreef nieuw uitgekomen LP's voor het maandelijkse Nederlandse Jazz Blad "Doctor Jazz". Nederlandse jazz op LP. (Ik ben er nog steeds lid van)

dinsdag 7 juli 2009

Terug gevonden LP "The Roaring Twenties" Groningen

Op 7 mei 2007 schreef ik dat we tijdens het jazz Club gebeuren "The Roaring Twenties" een Lp hebben opgenomen. De Lp werd opgenomen destijds in de Coendersborg te Groningen. Welnu de Lp heb ik weer gevonden, en ik zal binnenkort de hoes met de foto's en de nummers die erop staan scannen. Een beetje een kort berichtje, maar voor mij was het een hele happening om het terug te zien en de muziek opnieuw te horen. Ik kan me nog herinneren dat Henk Muda me sávonds belde en me het stukje liet horen wat ik had gespeeld. Hij had als organisator de proefopname mogen horen, of misschien ontving hij wel de eerst LP. Ik was toen erg trots om mijn eerste opname op Lp te horen.

Blogarchief